Heeft u vragen?  Neem contact met mij op
06 - 24374437
Bel gerust met uw vragen
24/7 bereikbaar
Ik sta dag en nacht voor u klaar
pauline@rischen.nl
Stuur mij een bericht

Diensten

Image

Begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart

Een overlijden komt soms verwacht, vaker onverwacht, maar altijd als een donderslag. Op dat moment lijkt niets anders nog belangrijk. U wordt als betrokkene overweldigd door alle emoties, terwijl er dan ook veel geregeld moet worden. Ik kan u bijstaan door stap voor stap met u samen naar de uitvaart toe te werken. Als nabestaande kunt u zo de dagen tussen overlijden en de uitvaart bewust meemaken: actief betrokken bij de uitvaart, in alle rust, dicht bij de verloren dierbare.

Stap voor stap

Kennismaking/voor het overlijden

Soms is het bekend dat iemand niet lang meer zal leven. Ook kan het zijn dat u het zonder een dergelijke reden prettig vindt om zaken omtrent uw overlijden of dat van een dierbare alvast door te nemen. Ik kan dan bij u langskomen voor een kennismakingsgesprek. Daarin kan een lijn worden uitgestippeld voor het verloop van de uitvaart, kunt u uw wensen daarover kenbaar maken, en kunnen we de rol van nabestaanden tijdens de uitvaart bespreken.

Het overlijden

Wanneer u als nabestaande mij belt om een overlijden te melden, zal ik eerst vragen of u de tijd heeft gehad om nog even bij de overledene te zijn. Als iedereen die bij de eerste bespreking wil zijn er is, kom ik bij u thuis. Samen zullen we doornemen wat uw vragen en wensen zijn, welke keuzes er moeten worden gemaakt, en wat er op welk moment geregeld moet worden.

De periode tussen overlijden en de afscheidsplechtigheid duurt gemiddeld zo'n 5 a 7 dagen. Tot aan die tijd zal ik iedere dag bij u langs komen. Ik zal u vragen om na te denken over de inhoud van de afscheidsplechtigheid. U hoeft daarover niet in een keer alles te beslissen. Tijdens onze gesprekken zullen de ideeën groeien, zo valt alles op de dag van de uitvaart als vanzelf op zijn plaats.

De dag van de uitvaart

Mijn streven is om zodanig met u samen naar de uitvaart toe te leven dat u op die dag zelf de bijeenkomst inhoud en vorm geeft. Mijn rol zal tijdens de uitvaart bestaan uit het aansturen van het door u gewenste verloop van die dag. Mocht u mij nodig hebben, of is het onmogelijk om iets zelf uit te voeren, dan neem ik het vanzelfsprekend van u over.

Na de uitvaart

Zes weken na de uitvaart neem ik weer contact met u op, voor een nagesprek. Ik hoor dan graag van u hoe u de periode rondom de uitvaart heeft ervaren. Eventuele nazorg, in praktische of emotionele zin, kan dan ook besproken worden.

Image
Image

Een uitvaartbegeleider die handelt vanuit het hart

Bent u op zoek naar een uitvaartbegeleider die handelt vanuit het hart en uw wensen en behoeften afweegt om zo een persoonlijke benadering te bereiken? Ongeacht uw geloofsovertuiging, en of u nu wel of geen uitvaartverzekering heeft, bij mij bent u aan het juiste adres.

Pauline Rischen

persoonlijke uitvaartbegeleiding

Herinneringen aan het verleden kleuren het heden

Over mij

In Zutphen is Pauline Rischen persoonlijke uitvaartbegeleiding gevestigd. Van hieruit ben ik werkzaam als uitvaartbegeleider met een grote passie. Mijn werkgebied omvat onder andere Zutphen, Warnsveld, Eefde en Gorssel en overal waar men mij nodig heeft.

Contact mij

06 - 24374437
Bel gerust met uw vragen
24/7 bereikbaar
Ik sta dag en nacht voor u klaar
pauline@rischen.nl
Stuur mij een bericht

Bereikbaarheid

Voor het melden van een overlijden ben ik 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Voor afspraken en advies ben ik telefonisch te bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 23.00 uur.

U kunt mij altijd een email sturen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.